Blog

Váš text začína práve tu. Kliknite sem a môžete začať písať. Illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut.
 

V poslednej dobe experimentujem hlavne s čiernobielou krajinou. Inšpiráciu som našiel v negatívoch z našej dovolenky v Maroku a som šťastný, ako sa premietla do môjho diela. Vytváram krajiny, ktoré navádzajú k množstvu otázok a nútia vás premýšľať o tom, čo v obraze vidieť nie je.

Minulý týždeň som navštívil výstavu v bratislavskej galérii. Jednalo sa o kolekciu diel súčasných autorov, fotografov a konceptuálnych umelcov. Výstava ma mnohými spôsobmi inšpirovala, v niektorých ohľadoch pre mňa ale inšpiráciou nebola. Tu sú moje postrehy.

Keď som začínal s maľbou, snažil som sa zachytiť každý objekt do najmenšieho detailu a zasadiť ho do prostredia, ktoré už bolo preplnené detailami. Keď som tieto obrazy pozoroval neskôr, uvedomil som si, že sa divák nemá šancu sústrediť na jediný detail. Minimalizmus mi pomohol dať mojim dielam hlbší význam aj bez zbytočných podrobností. Ponúkam vám pár tipov pre vašu prácu.